Yazılım Danışmanlığı

Yazılım danışmanlığı, yazılım alanındaki mühendislik bilgilerinden ve tecrübelerinden yararlanabilmenizi sağlar. Yazılım danışmanlığı hizmetleri sayesinde dijital alanlardaki ihtiyaçlarınızın tespit edilmesine imkan verilir. Dijitalleşmeye dönük kısa, orta ve uzun vadeli olan yol haritaları da yazılım danışmanlığı hizmetleri sayesinde ortaya çıkar.

Gerekli olduğu takdirde kullanıcı deneyimi göz önünde bulundurularak fonksiyonel ve görsel testler de yapılır. Geliştirme sonrasında ise yazılımın teknik şartnameye ve gereksinimlere uygun olup olmadığı tespit edilebilir.

Yazılımların planlama aşamasındaki en önemli detay ve en temel çözüm yazılım danışmanlığı hizmetlerinden destek alınmasıdır. Yazılım danışmanlığı aldığınız zaman projenin gereksinimleri, geliştirme sürecine dair yol haritası gibi ayrıntıları düşünmek zorunda kalmazsınız.

Proje maliyeti ise gerçeğe yakın olarak çıkarılabilir. Yazılım, herkesin kullanımına uygun olarak geliştirilmelidir. Bu sebeple, web erişilebilirliği standartlarına uygun olması gerekir. Bu durum yazılım danışmanlığı hizmetlerinden yararlanılarak sağlanır. Yazılım danışmanlığı alınmadığı takdirde bir çok farklı sorun ile karşılaşabilmeniz mümkündür.

Ön görülen maliyetten daha yüksek rakamlar ile karşılaşabilmeniz danışmanlık hizmeti almadığınız zaman yaşayabileceğiniz sorunlar arasındadır. Yazılımın eksik geliştirilmesi ve diğer sistemlerle entegre olamaması gibi ciddi sorunlar ortaya çıkabilir.

Yazılım danışmanlığı hizmetleri kurumunuzun ve bireysel projelerinizin ihtiyaçlarını yerine getirebilecek şekilde detaylandırılarak ele alınır. Böylelikle tamamen size özel alternatifler oluşturulur. Yazılım danışmanlığına ayıracağınız bütçe sayesinde uzun vadeli tasarruf elde edebilir ve daha sağlıklı sonuçlar ortaya çıkabilmesini sağlayabilirsiniz.

Hizmet Verilen Yazılım Dilleri

Başlıca Hizmet Verilen Yazılım Dilleri

C#

Nesneye dayalı bir yazılım dilidir. C++’ın ve Java’nın pozitif yönlerini bünyesinde bir araya getiren en önemli dil olarak ön plana çıkar. Programcılara internet uygulamaları ve yerel uygulamalar yazmakta birtakım avantajlar sağlar. İleriye dönük olarak Microsoft’un Java teknolojisine rakip olarak ortaya sürdüğü bir programlama dilidir.

ASP (VBScript)

Microsoft kodlama dilidir. VBScript, Microsoft’un programlama dili olan Visual Basic’in hafif bir versiyonu olarak adlandırılır. VBScript ASP varsayılan komut dosyası dilidir.

T-SQL

SQL yazılım dilinin yeteneklerinin sınırlı olmasından dolayı, SQL üzerine çeşitli iyileştirmeler ve eklemeler yapılmasını sağlar. T-SQL günümüz veritabanı yönetim ihtiyaçlarının neredeyse tamamını karılayabilmenizi sağlar.

Webservices

Web hizmetleri, çalışma, iletişim kurma ve veri alışverişi için standart olan web protokolleri HTTP veya HTTPS sağlayan herhangi bir uygulama veya bulut teknolojisini içerir.

React-Native

Facebook Inc. Tarafından oluşturulan açık kaynak kodlu mobil uygulama çerçevesidir. Geliştiricilerin React-Native’in çerçevesini yerel platformla birlikte kullanmasını sağlar. Web, Windows ve UWP için uygulamalar geliştirilmesi için tercih edilir. Aynı zamanda Android, Android TV, iOS, macOS ve tvOS gibi sistemler için kullanılır.

Microservices

Hizmetlere yönelik mimari yapısal stilin çeşidi olan mikro hizmet mimarisi, uygulamalara bağlı hizmetlerin bir koleksiyonunu düzenler. Mikro hizmet mimarisinde hizmetler ince ayrıntılıdır ve protokoller hafiftir.

JavaScript

En yaygın kullanılan diller arasındadır. Yoğun olarak web tarayıcılarında kullanılan dinamik bir programlama dili olarak öne çıkar.

SPA

Single Page Application, işleminin backend tarafından değil, JavaScript tarafından clientside tarafında geliştirildiği bir web uygulamasıdır.

Node.js

Açık kaynaklı, sunucu tarafında çalışan ve ağ bağlantılı uygulamalar için geliştirilmiş çalıştırma ortamı olarak öne çıkar. Uygulamalar genelde istemci tarafı betik dili olan JavaScript kullanılarak tasarlanır.

Rest

Rest, web uygulamalarında state transferi için kullanılan özel bir mimaridir.

React JS

React kullanıcı arayüzü oluşturabilmenizi sağlayan açık kaynak kodlu web uygulama çatısıdır. Facebook öncülüğünde bir geliştirici grubu tarafından geliştirilir.

Agile

Atik yazılım veya çevik yazılım geliştirme, basit prensiplere dayalı yazılım geliştirme metotları arasındadır. Agile, yazılım geliştirme için proje yönetimine özel bir yaklaşım sergileyebilmenizi sağlar.

Git

Yazılım geliştirme için yararlanılan hız odaklı, dağıtık çalışan sürüm kontrol ve kaynak kod yönetim sistemidir.

Redux

Uygulama durumunu yönetebilmek için kullanılan açık kaynak kodlu bir JavaScript kütüphanesi olarak dikkat çeker.

Scrum

Yazılım mühendisliğinde uygulama geliştirme yöntemi olarak öne çıkar. Geliştirme yönteminin temel özelliği gözlemci, geliştirmeci ve tekrara dayalı olmasıdır.

Webpack

Açık kaynak kodlu JavaScript modülü paketleyicisidir. HTML, CSS ve resimler gibi varlıklara dönüştürülebilir.

TDD

Test odaklı geliştirmeye dayalıdır. Yazılım gereksinimleri, yazılım tam geliştirilmeden önce TDD sayesinde belirlenir.

Architecture

Yaygın olarak kullanılan yazılım teknikleri arasında yer alır. Pek çok farklı uygulama için büyük bir önem taşır.

Son Blog Yazıları